Bumble B. Boy

Wie of wat is Bumble B. Boy? Vraag het de kinderen in je lokale park, en ze zullen zeggen dat Bumble B. Boy een mislukte kinderentertainer is, die regelmatig op verjaardagpartijtjes is te vinden in zijn kenmerkende imkerpak. Vraag het de gemiddelde persoon in de muziekindustrie, en je zal horen dat Bumble B. Boy de meest bizarre festivalact van Nederland is, met uit de hand gelopen optredens op onder andere Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open, met een unieke mix van theater, verhalen en een electrische punk energie. Vraag het Tom Harden, creative director en de man in het imkerpak zelf, en hij zal zeggen dat Bumble B. Boy een beroemd icoon voor kinderen is, alsook een media persoonlijkheid (althans, binnenkort).

Voor nu kunnen we in ieder geval met zekerheid zeggen dat Bumble B. Boy een art-punk muzikant en mislukt kinderentertainer is, wie hard bezig is zijn plek in het ondoordringbare Nederlandse medialandschap in te nemen. Van theatrale live punkshows die je sprakeloos achterlaten tot wanhopige pogingen tot het op poten zetten van een TV-show voor kinderen, Tom Harden van Bumble B. Boy heeft zichzelf als doel gesteld om naam te maken, wat er ook gebeurt.

Binnenkort komt zijn gelijknamige debuutalbum uit, een absolute viering van Bumble B. Boy’s onmiskenbare upbeat, kinderlijke punksound. Hij put daarbij uit een flinke waaier aan invloeden als disco, art-rock, afrobeat, Japanse surfrock, psychedelische rock en circusmuziek. Alle nummers op het album zijn geschreven in het kleine appartement van Tom Harden: met behulp van digitale instrumenten zijn ze vervolgens geïnjecteerd met die onmiskenbare Bumble B. Boy sound.

Support: Abel Natürlich

Abel Natürlich debuteerde in 2021 met een ontroerende slacker-EP. Een jaar later volgde schreeuwerig progpunkalbum “Smug” en afgelopen november verscheen het wat kalmere “Abel Natürlich Quartet.” Een stilistische puinhoop eigenlijk, stevig geworteld in de traditie van helemaal niemand, maar Abels zwartkomische teksten en begaafde pianospel houden de boel op het podium nog enigszins bij elkaar. Abel kan veel. Hij kan ook veel niet, en doet het dan toch. Dit resulteert in een grillige show waarin branie en breekbaarheid elkaar verdringen.

Tijdschema:

19:30 - Deur open
20:15 - Aanvang Abel Natürlich
21:15 - Aanvang Bumble B. BoyLees meer