Blue Heart Festival

Dit evenement is verplaatst van 10-1-21 naar 15-4-22. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.

Danny Vera, Hannah Williams & The Affirmations (UK), Shadwick Wilde (Quiet Hollers) (USA), Hans Hannemann en Kevn Kinney (USA) te zien op 15 april 2022 tijdens Blue Heart Festival. 

Op 15 april 2022 organiseert Podium Victorie het Blue Heart Festival: een avond waar liefhebbers van americana, country, bluegrass en southern rock kunnen genieten van hedendaagse vertolkers van deze invloedrijke genres. Vijf gevestigde namen nemen je mee op een muzikale reis vol songs om te koesteren. Ongepolijst, rauw en zonder opsmuk, de muzikant en het verhaal staan centraal.

Deur open: 16:00

Kleine Zaal
16.30-17.15 Shadwick Wilde (Quiet Hollers)
18.00-18.45 uur Kevn Kinney (solo)
19.45-21.00 uur To be announced 

Grote zaal 
17.15-18.00 uur: Hans Hannemann & band 
18.45-19.45 uur: Hannah Williams & The Affirmations 
21.15-22.30 uur: Danny Vera


Tickets:
€34,50 Early Birds (uitverkocht)
€39,50 Regular Ticket
€42,50 Deur

Tijd: 16:00 u – 23:00 u.

Danny Vera
De geliefde Americana zanger begon ooit in de kroeg, groeide gestaag door naar de grote zalen en festivals en kreeg landelijke bekendheid door zijn optredens in 'Voetbal Inside' en de prachtige hit 'Rollercoaster'. Met een 75 minuten durende show zal Danny Vera Blue Heart Festival afsluiten. Reken bij een live optreden van Danny Vera op een avond vol Americana in de stijl van grote voorbeelden als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley die live de pan uit rocken. Een onvergetelijke avond rock-’n-roll zoals het ooit bedoeld is.

Hannah Williams & The Affirmations
De Britse zangeres Hannah Williams is gezegend met een krachtig, soulvol stemgeluid waar een heerlijk rauw randje a la Janis Joplin aan kleeft. Groot gebracht met Motown en Bill Whithers was haar roeping duidelijk. In 2012 verscheen dan ook een succesvol debuutalbum genaamd 'A Hill of Feathers', maar haar echt grote doorbraak kwam na de release van haar tweede plaat 'Late Night & Heartbreak'. Niemand minder dan Jay-Z benaderde haar vervolgens met de vraag of hij een van haar tracks mocht gebruiken voor de titelsong van zijn album: '4:44'. In 2019 verscheen het album ’50 foot Woman’, waarop de frontvrouw en haar band wederom alles uit de vocale kast halen. Grootheden uit de soulscene zoals Sharon Jones en Charles Bradley prezen haar zangtalent. Na festivals als North Sea Jazz, Down The Rabbit Hole en Into The Great Wide Open, komt Hannah Williams met haar band The Affirmations naar Blue Heart Festival. 

Shadwick Wilde (Quiet Hollers)
Songs schrijven kan Shadwick Wilde als geen ander. Dat doet hij voor The Quiet Hollers waar hij onderdeel vanuit maakt en voornamelijk bekendheid door geniet, maar zijn eerste solo werk ‘Unforgivable Things’ verscheen reeds in 2010, geschreven in een periode waarin hij afkickte van drugs en alcohol.
In 2020 verscheen de single ‘Rain’, een verhaal geïnspireerd door Greta Thunberg and de klimaatcrisis. Binnenkort zal een compleet album verschijnen. Wilde komt met een prachtige solo set naar Blue Heart Festival, maar de kans is heel groot dat er ook nummers van The Quiet Hollers voorbij komen.

Kevn Kinney
Countryrock veteraan Kevn Kinney speelde vorig jaar met zijn band Drivin’ N’ Cryin’ in Victorie. Deze Amerikaanse singer-songwriter is verantwoordelijk voor een van de pareltje uit de jaren negentig: het album ‘Macdougal Blues’. Kevn is uiterst productief en brengt al jaren van tijd tot tijd soloalbums uit die hij soms zelf produceert maar ook wel eens door bevriende muzikanten als Peter Buck van R.E.M. of Warren Haynes.

Hans Hannemann & band
Gezegend met een laag, ruig en krachtig stemgeluid vertrekt Hans Hannemann na een korte episode op de Tilburgse Rockacademie op zijn 20e naar Dublin om daar als barpianist en organist van een gospelkoor zijn brood te verdienen. Terug in Nederland bouwt hij zijn analoge Twang Wolf opnamestudio, waar hij sleutelt aan zijn eigen songs en ook met andere bands werkt, waaronder Krezip. Na een samenwerking met Douwe Bob verschijnen er drie singles, maar blijft Hans nog altijd vooral bekend onder de muzikale fijnproevers van ons land. In 2019 trekt Hans de stoute schoenen aan en meldt zich met succes aan voor deelname aan The Voice. Met hulp van goede vrienden JP Hoekstra en Matthijs van Duijvenbode brengt Hans Hannemann nu een berg prachtige songs waarin de wereld mag meeluisteren naar het geluid van een gebroken hart dat geluk zoekt in de scherven. 


Lees meer