Blue Heart Festival

De Nederlandse overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Een van deze maatregelen is een verbod op evenementen en concerten in heel Nederland tot en met 31 mei. Dit betreft ook Blue Heart Festival.

Het festival zal worden verplaatst. Gekochte kaarten blijven geldig voor de vervangende datum. Je hoeft hiervoor dan ook niets te doen. Zodra de nieuwe datum bekend is, zullen wij dit communiceren.

Het kan natuurlijk zijn dat je verhinderd bent op de nieuwe datum. Vanwege de drukte door de vele verplaatsingen van events, is het nu nog niet mogelijk om een restitutie aan te vragen. Wij vragen je begrip voor deze situatie. Zodra er meer nieuws is, zetten wij dit op onze website.

Ilse DeLange, Hannah Williams & The Affirmations (UK), Shadwick Wilde (Quiet Hollers) (USA), Hans Hanneman, Jason Ringenberg (USA) en Kevn Kinney (USA) te zien op 1 mei tijdens Blue Heart Festival. 


Op 1 mei organiseert Podium Victorie het Blue Heart Festival: een avond waar liefhebbers van americana, country, bluegrass en southern rock kunnen genieten van hedendaagse vertolkers van deze invloedrijke genres. Zes gevestigde namen nemen je mee op een muzikale reis vol songs om te koesteren. Ongepolijst, rauw en zonder opsmuk, de muzikant en het verhaal staan centraal.

Headliner voor dit festival is Ilse DeLange. Voor haar nieuwe album ‘Gravel & Dust’ raapte ze alle moed bijeen om in Nashville haar muzikale held T-Bone Burnett te benaderen. Het resultaat: een prachtig album waarbij elk akkoord en iedere zin dienstbaar is aan de zuidelijk Amerikaanse sfeer van ingetogen melancholie.

Kom je gezellig eten op ons dakterras? Voor 15 euro kun je gemakkelijk online een vlees, vis of vega BBQ ticket kopen. Op de avond zelf is er beperkt plaats en betaal je 17,50. Om zeker te zijn van een overheerlijke maaltijd bestel je een ticket op voorhand. 

Deur open: 16:00

Kleine Zaal
16.30-17.15 Shadwick Wilde (Quiet Hollers)
18.00-18.45 uur Kevn Kinney (solo)
19.45-21.00 uur Jason Ringenberg (solo)

Grote zaal 
17.15-18.00 uur: Hans Hanneman & band 
18.45-19.45 uur: Hannah Williams & The Affirmations 
21.15-22.30 uur: Ilse DeLange & band
22.30 Afterparty met dj

Tickets:
€34,50 Early Birds 
€39,50 Regular Ticket
€42,50 Deur

Tijd: 16:00 u – 00:30 u.

Ilse DeLange 
Het is alsof T-Bone Burnett Ilse DeLange in een kamer heeft gezet, op een kruk met een gitaar, en één spotje op haar heeft gericht, met in de schemer om haar heen muzikanten die zó goed zijn dat ze geen behoefte hebben om dat steeds te bewijzen. Geen woord te veel, geen noot om de noot. Met ‘Gravel & Dust’ heeft Ilse de Lange een fraai, ingetogen album afgeleverd; T-Bone Burnett heeft de introverte kant van Ilse DeLange gevangen, en wel zo puur mogelijk. ‘Ik hou ook van popmuziek, heel erg zelfs. Ik vind het fantastisch om mijn uitbundigheid te laten zien. Maar mijn diepste liefde blijft toch de rootsy liedjes. Pop gaat naar buiten, dit naar binnen. Dit is uiteindelijk de muziek die het diepst door mijn aderen stroomt, de muziek waar ik oud mee wil worden. De muziek waarmee je ook mooi oud kúnt worden.’  Elk akkoord en iedere zin dienstbaar aan de zuidelijk Amerikaanse sfeer van ingetogen melancholie.

Hannah Williams & The Affirmations
De Britse zangeres Hannah Williams is gezegend met een krachtig, soulvol stemgeluid waar een heerlijk rauw randje a la Janis Joplin aan kleeft. Groot gebracht met Motown en Bill Whithers was haar roeping duidelijk. In 2012 verscheen dan ook een succesvol debuutalbum genaamd 'A Hill of Feathers', maar haar echt grote doorbraak kwam na de release van haar tweede plaat 'Late Night & Heartbreak'. Niemand minder dan Jay-Z benaderde haar vervolgens met de vraag of hij een van haar tracks mocht gebruiken voor de titelsong van zijn album: '4:44'. Vorig jaar verscheen album ’50 foot Woman’, waarop de frontvrouw en haar band wederom alles uit de vocale kast halen. Grootheden uit de soulscene zoals Sharon Jones en Charles Bradley prezen haar zangtalent. Na festivals als North Sea Jazz, Down The Rabbit Hole en Into The Great Wide Open, komt Hannah Williams met haar band The Affirmations naar Blue Heart Festival. 

Shadwick Wilde (Quiet Hollers)
Songs schrijven kan Shadwick Wilde als geen ander. Dat doet hij voor The Quiet Hollers waar hij onderdeel vanuit maakt en voornamelijk bekendheid door geniet, maar zijn eerste solo werk ‘Unforgivable Things’ verscheen reeds in 2010, geschreven in een periode waarin hij afkickte van drugs en alcohol.
In 2020 verscheen de single ‘Rain’, een verhaal geïnspireerd door Greta Thunberg and de klimaatcrisis. Binnenkort zal een compleet album verschijnen. Wilde komt met een prachtige solo set naar Blue Heart Festival, maar de kans is heel groot dat er ook nummers van The Quiet Hollers voorbij komen.

Jason Ringenberg
Na een periode van afwezigheid is Jason Ringeberg terug en hoe! De countrypunk held, o.a. bekend van Jason & the Scorchers, levert een compleet nieuw album getiteld ‘Stand Tall’. Eindelijk komt hij weer eens naar Europa en uiteraard zal hij Blue Heart Festival niet overslaan.

De pers over 'Stand Tall': 
 Written In Music: ‘Jason Ringenberger is helemaal terug!’
Volkskrant: ‘Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg’

Kevn Kinney
Countryrock veteraan Kevn Kinney speelde vorig jaar met zijn band Drivin’ N’ Cryin’ in Victorie. Deze Amerikaanse singer-songwriter is verantwoordelijk voor een van de pareltje uit de jaren negentig: het album ‘Macdougal Blues’. Kevn is uiterst productief en brengt al jaren van tijd tot tijd soloalbums uit die hij soms zelf produceert maar ook wel eens door bevriende muzikanten als Peter Buck van R.E.M. of Warren Haynes.

Hans Hanneman & band
Gezegend met een laag, ruig en krachtig stemgeluid vertrekt Hans Hanneman na een korte episode op de Tilburgse Rockacademie op zijn 20e naar Dublin om daar als barpianist en organist van een gospelkoor zijn brood te verdienen. Terug in Nederland bouwt hij zijn analoge Twang Wolf opnamestudio, waar hij sleutelt aan zijn eigen songs en ook met andere bands werkt, waaronder Krezip. Na een samenwerking met Douwe Bob verschijnen er drie singles, maar blijft Hans nog altijd vooral bekend onder de muzikale fijnproevers van ons land. In 2019 trekt Hans de stoute schoenen aan en meldt zich met succes aan voor deelname aan The Voice. Met hulp van goede vrienden JP Hoekstra en Matthijs van Duijvenbode brengt Hans Hanneman nu een berg prachtige songs waarin de wereld mag meeluisteren naar het geluid van een gebroken hart dat geluk zoekt in de scherven. 


Lees meerSuggesties voor jou