Blaudzun

De opvallende verschijning van singer-songwriter Blaudzun is niet meer weg te denken uit het muzieklandschap sinds zijn doorbraak in 2012 met Heavy Flowers. Tweeënhalf jaar na het succesvolle album Promises Of No Man's Land brengt Blaudzun zijn vijfde studioalbum Jupiter in drie delen uit. De delen worden in verschillende periodes en studio's opgenomen. Afgelopen oktober kwam Jupiter Part I uit, dat door Rolling Stone Duitsland 'een oprecht krachtig muzikaal statement' werd genoemd.

Het past bij de werkhouding van Blaudzun. Of hij nu op tournee is, aan het schrijven is of in de media verschijnt – hij is altijd hard aan het werk. Hij begon direct na de laatste show van de tour voor Jupiter Part I met het schrijven voor Jupiter Part II. "Het is erg stimulerend geweest, in het bijzonder het tempo waarin ik een album produceer. Het gaat altijd gepaard met een gevoel van risico. Daar geniet ik van," aldus Blaudzun.

4 maart lanceert hij Jupiter Part II in de grote zaal van TivoliVredenburg, waarna een volledige tournee door Nederland volgt. Nu dus ook bij ons, zaterdag 20 mei!


Lees meer
TicketsSuggesties voor jou