Black Stone Cherry

Southern hardrock formatie Black Stone Cherry komt naar Victorie, voor hun enige NL show van de tour rondom het uitkomen van hun nieuwe album 'Screamin'At The Sky'. De band zag het licht in 2001 en brak door in 2006 met het uitbrengen van hun gelijknamige debuut. De rockers uit Kentucky staan bekend om hun krachtige traditionele Southern sound, doordrenkt met bluesy invloeden van bijvoorbeeld The Allman Brothers en vermengd met een onmiskenbaar gitaargeluid, geïnspireerd door bands als Led Zeppelin en Lynyrd Skynyrd.

Black Stone Cherry heeft al vele grote podia gezien en veroverd. Zo deelde het viertal de bühne al eens met grootheden als Def Leppard, Mötorhead, The Darkness en ZZ Top – met als een van de hoogtepunten een optreden voor 10.000 mensen op het Download Festival, als hoofdsupport van Guns ‘N Roses. Ook festivals als Graspop en Rock Am Ring hebben ze al afgevinkt.

Dit jaar brengt Black Stone Cherry hun achtste studioalbum uit. ‘Screamin’ At The Sky’ staat bol van de pop-rock hooks, reflecterende lyrics, riffs waaraan menig headbanger het hart kan ophalen, donderende drums: eigenlijk alles om het een volwaardig, dynamisch album te maken. Voor BSC zelf voelt het album als een catharsis: waar vele bands de handdoek in de ring zouden gooien na een aantal uitdagende jaren, zijn zij er sterker uitgekomen – met als resultaat naar eigen zeggen hun beste werk tot nu toe.

Support: Kelsy Karter & The Heroines

De uit Nieuw-Zeeland afkomstige Kelsy Karter neemt haar publiek mee in een heerlijk vreemde, zelfbedachte fantasiewereld die bestaat uit gelijke delen rock ‘n roll en theatrale grandeur. Kelsy’s hypnotiserende stem verscheen wereldwijd op de radar met het uitbrengen van haar eerste single ‘Harry’, waarmee ze viraal ging door te verschijnen met een neptattoo van Harry Styles op haar gezicht.

Kelsy Karter’s debuutalbum ‘Missing Person’ was een pakkend tweede inkijkje in een unieke muzikale geest en werd dan ook bijzonder goed ontvangen door de pers. Intrigerende verhalen en een compromisloze kijk op het leven, de liefde en zelfbevrijding. ‘Missing Person’ onderschrijft een periode transformative in Karter’s leven, welke ze invult met een gitaargeladen geluid, met onmiskenbare elementen van punk, Britpop en klassieke glamrock – tegelijkertijd tijdloos als tekenend voor het heden.

Tijdschema:
19:15 - Deur open
20:00 - Aanvang Kelsy Karter & The Heroines
20:45 - Aanvang Black Stone CherryLees meer