Bettye Lavette

In de jaren 60 veroverde de Amerikaanse soulzangeres Bettye LaVette de hitlijsten met nummers als 'My Man - He's a Lovin' Man' en 'Let Me Down Easy'. Tot op vandaag de dag is LaVette een grootheid in de soul en blues wereld. De veelzijdigheid van de zangeres komt niet alleen tot uiting in eigen nummers, maar ook in indrukwekkende vertolkingen van diverse covers.

Pas in 2005 kreeg LaVette de erkenning die ze verdiende met het verschijnen van haar album 'I’ve Got My Own Hell To Raise'. De daaropvolgende bekroningen omvatten de R&B Foundation's Pioneer Award, de Legacy Award van the Americana Music Association, en maar liefst 7 Grammy-nominaties. In 2009 vertolkte ze samen met Jon Bon Jovi het prachtige 'A Change is Gonna Come' van Sam Cooke tijdens de inauguratie van Barack Obama.

Vorig jaar verscheen haar meest recente album 'LaVette!' Op dit door de pers bejubelde album brengt Bettye in samenwerking met haar producer en huidige Rolling Stones drummer Steve Jordan uitsluitend songs van Randall Bramblett. De tekstschrijver, bekend van de Allman Brothers-tak Sea Level en de samenwerking met grootheden als Gregg Allman en Bonnie Raitt, is in de ogen van LaVette een van de beste songwriters ter wereld. 

Samen met haar band brengt ze op 9 mei nummers van haar laatste albums en natuurlijk een aantal geliefde klassiekers.

Dit is een concert met staanplaatsen Lees meer