Behind The Music - Erwin Nyhoff

Een avond rondom Erwin Nyhoff  

Erwin Nyhoff is op zondag 16 mei hoofdgast tijdens Behind the Music, een intieme openhartige avond waarin bezoekers de succesvolle zanger en gitarist nog beter leren kennen. Host en interviewer Martin Kuiper blikt met Nyhoff terug op zijn carrière aan de hand van oude beelden en interviews met intimi van Nyhoff. De zanger en gitarist boekte in de jaren negentig grote successen met zijn band The Prodigal Sons en het grote publiek leerde hem kennen door zijn deelname aan The Voice in 2011, waar hij derde werd.

Erwin Nyhoff
Erwin Nyhoff (1972) is een geboren en getogen Sallander. Zijn roots liggen in het buurtschap Hessum vlakbij Dalfsen, waar hij opgroeide op een boerderij. "Maar gitaarspelen en zingen waren mijn grote passies, tot de dag van vandaag”, aldus Nyhoff. Zijn talent wordt snel opgemerkt en met zijn band The Prodigal Sons speelt hij in de jaren negentig op Pinkpop, Lowlands en in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morrisette.
Daarnaast trad hij op met Rolling Stones gitarist Mick Taylor en met gitarist Scotty Moore en drummer DJ Fontana, de oorspronkelijke begeleiders van Elvis Presley. “Dat was fantastisch, maar helaas ging het daarna minder en moest ik allerlei baantjes nemen om mijn gezin te onderhouden. Van afwassen tot kranten bezorgen, ik heb het gedaan.”

The Voice
De ommekeer komt als Nyhoff besluit mee te doen aan The Voice. De blind audition waarin hij de Bruce Springsteen klassieker The River naar zijn hand zet, maakt veel indruk en met Angela Groothuizen als coach eindigt hij als derde in de finale. Sindsdien is hij veel te zien geweest in de Nederlandse podia en theaters met zijn vertolkingen van klassiekers uit de popgeschiedenis. Kuiper: "Ik vind het mooi om te zien hoe Erwin altijd is blijven geloven in de muziek. Zelfs toen het grote succes voorbij was, is hij door blijven spelen en voelde hij zich niet te groot voor allerlei bijbaantjes."

Behind the Music
In de aanloop naar de avond interviewt Kuiper een aantal (prominente) personen dichtbij Nyhoff over de zanger en gitarist: voormalig bandlid en manager van The Prodigal Sons Albert Bartelds, producer Rene Meister, The Voice-coach Angela Groothuizen en meester gitarist Rob Winter (bekend van de band van Marco Borsato), die met Nyhoff de laatste jaren in de theaters speelt. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond vertoond en vormen de rode draad voor een interactieve avond.

Nyhoff kijkt ernaar uit. "Ik verwacht een mooie avond vol prachtige verhalen over mijn hoogte- en dieptepunten. Het zal af en toe confronterend worden, maar daar loop ik niet voor weg. Ik heb er enorm veel zin in!" Erwin Nyhoff sluit af met een akoestische sessie. Bezoekers mogen vrijuit vragen stellen aan Nyhoff tijdens de avond. 

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen in de zaal, opgesteld in duo's. Je kunt bij binnenkomst zelf een plekje uitkiezen. Meer weten over jouw bezoek aan Victorie in coronatijd? Kijk dan even op deze pagina.

Foto: Robert WesteraLees meerSuggesties voor jou