Barry Hay's Flying V Formation

Support: Certain Animals

Barry Hay, bekend als zanger van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earring, besloot een nieuw project op te starten en in mei 2016 verscheen het debuutalbum van ‘Barry Hay’s Flying V Formation’. De formatie bestaat uit DeWolff frontman & gitarist Pablo van de Poel en muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon.

Een aantal nummers werden al sinds 2012 talloze malen live gespeeld en de wens om deze composities op te nemen bestond al langer, maar dat viel niet mee met alle drukke agenda’s van alle leden. In 2015 lukte het eindelijk en gingen ze de studio in met DI-RECT bassist Bas van Wageningen als coproducent. In het najaar van 2017 neemt Barry met de Flying V Formation het nummer ‘Be My Baby’ van The Ronettes op en zo volgen optredens bij RTL Late Night, De Ochtendshow van Giel en Voetbal Inside.

Zoals Barry Hay zelf zegt over de Flying V Formation: ‘’De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! Die jongens zijn steengoed, we are going to blow you away!’’

Certain Animals

Smerige rock met een psychedelisch rafelrandje, meerstemmig en melodieus, dat is Certain Animals. Het Rotterdamse trio staat nog geen jaar op de planken maar weet al vele zielen voor zich te winnen. In 2017 deden ze succesvol mee met de popronde en brachten ze de succesvolle single Image uit met bijhorende clip. Deze werd snel opgepikt door de landelijke media en werd genomineerd voor Beste Track 2017 door de Rotterdam Music Awards.

“Certain Animals is een van de meest spraakmakende Rotterdamse bands van dit moment.”
- 3voor12 Rotterdam


Lees meer


Tickets