Barrelhouse

Barrelhouse komt naar Victorie! De Nederlandse bluesband bracht hun eerste album uit in 1974. Sindsdien staan er al ruim 15 albums en een DVD op hun naam, èn bestaat de band al maar liefst 40 jaar uit dezelfde bezetting. Ze hebben niet alleen al meer dan 2000 concerten op hun naam staan, Tineke Schoemaker werd in 2012 ook uitgeroepen tot de nummer 1 vrouwelijke blues zangeres. Er staan vele prestaties op Barrelhouse hun naam. De band wordt gevormd door Tineke Schoemaker als zangeres, Johnny Laporte en Guus LaPorte op de gitaar, Han van Dam op de piano, Bob Dros op de drums en Jan Willem Sligting doet de bas, dubbele bas en accordeon.

Het nieuwe album ‘Almost There’ werd in september 2016 uitgebracht. Een vanzelfsprekende combinatie van een oeroud genre werd uiteindelijk hun meest persoonlijke album. De variatie is groot, de CD bevat up-tempo stukken waarin de band voluit gaat en klein gehouden nummers waarbij alles om de immer mooier wordende stem van Tineke Schoemaker draait. De teksten zijn een weerspiegeling van de weerslag die ze heeft meegemaakt. Johnny LaPorte leeft zich uit, niet alleen in de nieuwe composities waarvan de meeste van zijn en Tineke’s hand zijn, maar ook in een vlijm scherpe instrumental. Han van Dam, sublieme band pianist, speelt een paar sprankelende intieme songs met Tineke, die bedoeld lijken voor de uren na middernacht. Met dit steengoede album sleepten ze dan ook de Edison Jazzism Publieksprijs 2017 binnen.

Live spelen is een tweede natuur geworden voor Barrelhouse. Zo sterk zelfs dat voor de opnames van het nieuwe album alle stukken live in de studio gespeeld werden. Geen koptelefoons, geen akoestische schotten, elkaar aankijken en spelen. De opnames krijgen daarmee de directheid, spontaniteit en timing vergelijkbaar met live, het enige verschil tussen de opname en een optreden is dat er geen podium is met fans ervoor.Lees meer


TicketsSuggesties voor jou