Barnyard Tea

Barnyard Tea maakt dansbare, rauwe bluegrass. Met stijl, klasse en een vleugje rock & roll hebben ze een geheel eigen benadering van Amerikaanse traditie. De drie blonde mannen arrangeren hun muziek rondom solide samenzang en authentieke instrumenten zoals mandoline, banjo, dobro, gitaar en natuurlijk de contrabas.

Edin Najetovic, Frank de Boer en Joost Abbel begonnen Barnyard Tea in 2012 vanuit hun gedeelde passie voor bluegrass en rootsmuziek. Al snel viel de band op in de kleine podia van hun thuisstad Amsterdam, waarop de rest van het land en Europa lonkten. Sinds de zomer van 2012 gaven ze dan ook honderden shows in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Italië.

Na twee EP's met covers en traditionals begon de band met het schrijven van eigen muziek. In de zomer van 2023 doken ze de studio in met een aantal gastmuzikanten en producer Merlijn Verboom en namen ze twintig nummers op voor dubbelalbum Train, dat uitkomt op cd en streaming op 24 mei.

Support: Katja Kruit/ Drunken Parrot Divers/ Them Peckin' Boys

Katja Kruit

Katja Kruit is zangeres en steel gitarist en brengt sinds kort voor het eerst haar eigen songs. Ze heeft een voorliefde voor countrymuziek zoals die bedoeld is: drie akkoorden en de waarheid. Geïnspireerd door Bonnie Raitt, Dolly Parton en the Chicks schrijft ze country liedjes met een vleug bluegrass en blues.

The Drunken Parrot Divers

Speciaal voor dit optreden blazen Paul en Gijs van The Royal Hillbilly Club eenmalig hun alter ego The Drunken Parrot Divers tot leven. Ze spelen Ierse pub krakers, die tot leven komen in de pub en bij het kampvuur. Het duo snijdt ongenadig door de decennia en speelt muziek van The Dubliners tot Flogging Molly.

Them Peckin' Boys

Them Peckin’ Boys is een vierkoppige bluegrass-, folk- en countryband uit Haarlem. De bezetting met gitaar, twee banjo’s, basgitaar en vier zingende bandleden zorgt voor een bijzonder en gevarieerde show. Met een Bluegrass bezetting, maar met muzikale invloeden van 60's en 70's garage- en hardrock zijn ze vrij uniek.Lees meer