Anthrax

Support: The Raven Age.

I.s.m. RockMuzine. Voorverkoop is gestart!

Jazeker, Anthrax, een van de Big Four van thrashmetal, komt naar Alkmaar! Met nummers als Madhouse, Bring The Noise, Medusa en Indians is de band uitgegroeid tot de belichaming van de Amerikaanse heavy metal. Het tweede tijdperk is ingeluid met Worship Music in 2011 en For All Kings in 2016, en dat knalt lekker kunnen wij zeggen!

Sinds het debuutalbum Fistful Of Metal in 1984 pioniert Anthrax (samen met Metallica, Megadeth en Slayer) het genre. Met elk uitgebracht album groeide de populariteit van niet alleen thrashmetal, maar ook van Anthrax zelf. Inmiddels gaat de band al meer dan 35 jaar mee en zijn al meer dan 10 miljoen albums verkocht.

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

De aanleiding voor het tweede tijdperk kwam in de vorm van de Sonisphere Festival Tour in 2010, waar de Big Four - Anthrax, Slayer, Megadeth en Metallica - weer samen op het podium stonden. De band, vermoeid van jarenlang zwoegen en de veranderende tijden, besefte dat ze op het podium en in de Big Four thuishoorde, dat ze hier iets geweldigs hadden en het alleen maar een kans hoefden te geven. De uitkomst van Worship Music in 2011 was dan ook een absoluut succes. "It's testament to how great metal fans are, because they came back," aldus bassist Frank Bello.
 
Op het elfde studioalbum For All Kings, uitgekomen in februari 2016, is het duidelijk: Anthrax heeft vernieuwde motivatie, en nog altijd de energie van jonge twintigers.

The Raven Age

Melodieuze metalband The Raven Age is afkomstig uit Londen, bestaande uit leden Michael Burrough (zang), Matt Cox (bas), Dan Wright (gitaar), George Harris (gitaar) en Jai Patel (drums). Je leest het goed: George Harris, de zoon van niemand minder dan Steve Harris van Iron Maiden! De band heeft grote ambities: na de eerste EP, The Raven Age, die inmiddels al bijna 2,5 miljoen keer beluisterd is op Spotify, werd het tijd voor een debuutalbum. In maart 2017 kwam Darkness Will Rise uit, een album gevuld met kracht en emotie, met snel drumwerk, snelle en melodische gitaarriffs en krachtige vocalen.

Voor veel bands is het een droom: elke avond in een afgeladen stadion spelen, met uitgelaten fans die je naam zingen. Voor The Raven Age kwam deze droom uit toen zij gevraagd werden als support-act voor het legendarische Iron Maiden, tijdens de The Book Of Souls-tour.


Lees meer
Suggesties voor jou


Tickets
VR
20
okt

Y&T

Tickets
ZA
24
jun

Dool