André Hazes

UITVERKOCHT

André Hazes gooit het over een andere boeg. Stond hij de afgelopen jaren in het grote Rotterdam Ahoy voor duizenden mensen, dit najaar kiest hij voor een intiemere setting: met zijn clubtour ‘Gastenlijst’ doet hij zes zalen aan.


Tijdens een try-out in Zoetermeer voor zijn show in Ahoy merkte André hoeveel meer interactie er was met het publiek in een clubzaal. Het bleek een echte eye-opener: “Juist dat intieme voelde goed: het ging opeens niet alleen meer om de zang, maar ook om de verhalen. Ik kon echt gesprekken starten met de mensen voor me.”

Een clubtour had hij nooit eerder gedaan, realiseerde André zich, hij was altijd gefocust op gróót. ‘’Maar daar in Zoetermeer voelde ik warmte en knusheid. Het ging even niet om het neerzetten van een enorme, spectaculaire show. In plaats daarvan gingen we terug naar waar het echt om gaat: muziek, verbinding en emoties delen. Daar wil ik meer van, besefte ik.”

Met deze tour, die hij samen doet met zijn eigen band, stapt de zanger uit zijn comfortzone. Uiteraard brengt André zijn eigen muziek ten gehore; zowel oudere nummers als materiaal van zijn laatste album Op Mijn Lijf Geschreven en ook nummers van zijn vader blijven in het repertoire. Maar denk bijvoorbeeld ook aan covers van zijn favorieten. Dat alles mogelijk is, maakt deze tour een droom die uitkomt.Lees meer