Alkmaarse Big Band + Teus Nobel

Alweer voor het derde jaar op rij organiseert de Alkmaarse Big Band een optreden in samenwerking met de grootste Nederlandse jazz muzikanten. Voor de bigband een enorme bron van inspiratie en een goede manier om zich te onderscheiden van andere bigbands, voor de muzikant een unieke gelegenheid om met een sterke bigband te performen.

In 2014 mochten Benjamin Herman en Ack van Rooyen de spits afbijten, vorig jaar was de eer aan de geweldige jazz zangeres Deborah Carter, en dit jaar staat Teus Nobel als Nederlandse trompettist voor de band. De eerdere optredens waren een doorslaggevend succes: het publiek waardeert de unieke combinaties en zowel de solisten als de band genieten van de muzikale samenwerking.

Teus Nobel

Teus Nobel (1982) was in het verleden al regelmatig werkzaam bij artiesten als Caro Emerald, Hans en Candy Dulfer, Kyteman Orchestra en Frank McComb (USA). Zijn carrière nam een vlucht in 2012 bij de release van zijn eerste soloalbum Flow. In de periode daarna volgden ook albums Legacy (2014) en Social Music (2016) en sleepte Teus Nobel titels als Radio 6 Soul & Jazz Talent en de Laren Jazz Award 2015 binnen. Teus is een graag geziene gast bij tv-programma's als De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden. Naast zijn freelance werk is Teus werkzaam als solotrompettist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

Alkmaarse Big Band

De Alkmaarse Big Band zoekt naar originaliteit binnen de traditie. Ze spelen een uitdagend repertoire dat verder gaat dan de standaard bigband stukken. Zowel technisch als muzikaal durft de band risico's te nemen; hierbij is spelen met dynamiek ook een onderdeel. Soms speelt de band fluisterzacht, dan weer op volle kracht, alle toehoorders wakker schuddend, zonder ongecontroleerd te toeteren.Lees meer


Tickets