Alkjes072

Dit sympathieke pop-up festival, gericht op lokaal talent, wordt elk jaar georganiseerd in diverse steden in Nederland en België. Dit jaar streek het festival voor het eerst neer in Alkmaar onder de noemer ‘Alkjes072’. Lokale acts krijgen de mogelijkheid om op te treden op mooie, bijzondere locaties in de stad. De stijlen zijn super divers, een bonte mix van bands, singer-songwriters, kunst en poëzie. Dankzij de combinatie van lokale en nationale aanpak, krijgt lokaal talent bovendien ook de kans zich te ontplooien tot buiten de stadsgrenzen.

Ter afsluiting van deze succesvolle eerste editie vindt op zondag 27 november het "Alkjes072 FEST" plaats in Victorie. Laat je verrassen door al het moois wat Alkmaar te bieden heeft! Tickets a 7,50 zijn verkrijgbaar via de organisatie via deze link

Line Up: Anneleen, Erik Reino, GALM, Johnny, Panda Noir, ShannaNina, Roxmana ft. Pazoda, Sterre Weldring en The Stream

Anneleen
Met haar dromerig gitaargetokkel en verlichte teksten zal Anneleen je meetrekken in haar levensvisie. Verwacht akoestische funk en folk, dromerige melodieën en verhalen met een doel.

Erik Reino
Erik Reino maakt energieke en kleurrijke pop. Met zijn veelzijdige stem vertelt hij je zijn verhalen en hartzeer. Geïnspireerd door artiesten als Beck, U2 en David Bowie combineert hij zijn vertelkracht en compacte doch goed doordachte songwriting met oorwurmen van melodieën.

GALM
Poëtische songs die blijven nagalmen in je hersenkamer. Van melodisch geluidslandschap tot groovende rock tot absurdistische poenk (poëziepunk): GALM dient je een hysterische dosis antistoffen toe tegen de gekte van de wereld.

Johnny
Met Lo-Fi Indie Folk maakt Johnny de nostalgie van de jaren-negentighobby voelbaar op debuut Collecting Dinosaurs.

Panda Noir
Indiepop-band Panda Noir sleept je mee door hun dromen, avonturen en gedachten. Hun songs gaan over fouten en overwinningen, over op je bek gaan en jagen naar het eeuwige geluk. Verwacht rauwe energie, de attitude van de Arctic Monkeys en het mysterieuze van Phoebe Bridgers.

ShannaNina
Shanna Nina is een muzikant uit Alkmaar die jaren lang online content heeft gemaakt met haar muziek op Twitch. Ze treedt op met haar loopstation en verschillende instrumenten

Roxmana ft. Pazoda
Een eigenzinnige female MC met Molukse roots, een podiumbeest en zelfbewuste flierefluiter. Onder begeleiding van percussionist Astro en gitarist Pazoda brengt ze hiphop met een boodschap.

Sterre Weldring
De muziek van Sterre Weldring laat zich omschrijven als ‘melancholische indie-pop’, een genre waarbinnen ze nummers schrijft over alle soorten liefde en relaties, met als voornaamste doel anderen troost te bieden.

The Stream
Met vier albums, twee EP’s en talloze singles op zak is het oeuvre van The Stream een bonte verzameling van pop, rock, jazz en theater. Verhalende, bijna filmische popmuziek waarin af en toe de piano flink wordt afgemat.


Lees meer