Soul liefhebbers opgelet!

Soul liefhebbers opgelet: Steffen Morrison komt op 7 juni naar Alkmaar!

Soms is het bijna onvoorstelbaar wat voor talent er van Nederlandse bodem (of in dit geval oorspronkelijk Surinaamse bodem) komt. Steffen Morrison is daar een goed voorbeeld van. Deze innemende soulzanger is na een aantal jaar in LA neergestreken in Nederland. Hij groeide op met de moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye, maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van de Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Deze invloeden hebben geleid tot zijn indrukwekkende en herkenbare sound. Zijn heerlijk soulvolle stem klinkt doorleefd en spreekt tot de verbeelding.

Zijn talent is de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. Morrison treedt regelmatig op in De Wereld Draait Door, verzorgde meerdere supports voor o.a. Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq en speelde een spectaculaire show op Noorderslag.

In het najaar van 2017 trekt de zanger zich terug in de studio, omringd door zijn muzikale vrienden, om aan nieuwe muziek te werken. Tijdens het schrijven en produceren van materiaal voor dit laatste album ‘Movin’ On’ realiseert Morrison hoe belangrijk de interactie tussen zijn publiek en hem is. Om deze reden heeft hij veel geëxperimenteerd met de nummers voordat ze op het album verschenen. “Het belangrijkste is dat de songs op het album hetzelfde gevoel overbrengen als tijdens mijn liveoptredens. Ik ben erg trots op dit album.” Het album bestaat uit elf aanstekelijke nummers, van het uptempo ‘Movin’ On’ tot de intense soulballad ‘We Can Have It All’ en komt live nog steeds het beste tot zijn recht!

We zijn zeer vereerd dat Steffen Morrison terugkeert naar Victorie om zijn muziek ten gehore te brengen. Verwacht een soulvolle avond met klanken die doen denken aan vroeger, maar eigentijds klinken door de herkenbare sound van Morrison.

Kom genieten op 7 juni: http://bit.ly/SteffenMorrisonVic