Evil Empire Orchestra is at war

En nee, dat is helemaal niet zo duister als het klinkt. Deze achtkoppige superband gooide in 2017 hoge ogen met de gelijknamige debuut EP, vol fijne funk en sensuele soul gemixt met pure psychedelic. Frontvrouw Kimberly Dhondt brengt de optredens naar grote hoogte met haar soul vocalen. Haar stem is een mix van Beth Gibbons en Janis Joplin, om maar even wat namen te noemen.

Onlangs gaf de band met de gloednieuwe single ‘At War’ alvast een voorproefje van het nieuwe album. Wij verwachten op 4 april omvergeblazen te worden door Evil Empire Orchestra tijdens Club Pussycat, What’s New?

Op deze avond krijg je niet één, niet twee, maar zelfs drie bands voor de prijs van één. Het alom geprezen The Visual brengt op 31 maart het debuutalbum ‘Moments of Being’ uit en enkele dagen later kan je die dus live bij ons komen horen. Vastgeroeste ideeën over identiteit en geaardheid worden door deze band met de grond gelijk gemaakt en de expressieve stem van Anna van Rij vormt het absolute aandachtspunt.

De avond wordt compleet gemaakt door Alkmaars eigen WIES, kersverse winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2018, bekroond voor hun eigentijdse elektronische nederpopmuziek. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J of Spinvis meets The Black Keys. Refreshing dus!

Mis je kans niet om in een intieme setting van deze drie topbands te genieten. Grab ‘em while they’re hot & koop hier je tickets!