Alkmaar Blues Express presenteert: Stoomcursus Mondharmonica

Alkmaar Blues Express presenteert:

Stoomcursus mondharmonica spelen 'for absolute beginners'

Workshop op zaterdagmiddag 23 september

Altijd al mondharmonica willen spelen, maar is het er nooit van gekomen? Of heb je er al jaren een thuis liggen maar doe je er niets mee? Grijp dan nu de kans! Op zaterdag 23 september word je de mogelijkheid geboden om het basisprincipe te leren van de mondharmonica. Niet alleen een super instrument voor de blues, maar juist ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen, van smartlappen tot deltablues! Het is een eenvoudig bespeelbaar instrument en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair.

In deze workshop 'for absolute beginners' neemt harmonicaspeler Hans ‘Homesick’ de Vries je mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers. Al na een kwartier speelt iedereen zijn eerste melodie!

Geen noten lezen
Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen of eerder iets met muziek te hebben gedaan om mee te kunnen doen. De harmonica, ook wel bluesharp genoemd, heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden.

"Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen."

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en - voor wie dat wil - gratis vervolgles via internet.

Deelname kost € 20,- Dit is inclusief een nieuwe, goede kwaliteit mondharmonica die jouw eigendom wordt en waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden!

Aanmelding en meer informatie via alkmaar@harmonicaworkshops.nl

Locatie: Victorie Alkmaar, Pettemerstraat 5

Tijdstip: 14:00 - 15.30 (inclusief pauze)

|v> Klik hier voor het Facebook evenement

Meer informatie kun je vinden op de websites van Harmonicaworkshops en Alkmaar Blues Express.