Muzikaal onthaal voor het boek NH-Beat - popmuziek tussen duin & polder

Muzikaal onthaal voor het boek NH-Beat – popmuziek tussen duin & polder

ALKMAAR — vrijdagavond 30 juni vindt in het nieuwe podium Victorie de grootse finale van het popmuziekproject NH-Beat plaats. Met een concert van Shoreline, The Vips, Memphis en de Rob Hoek Tribute Band vieren we het verschijnen van het boek NH-Beat – Popmuziek tussen duin & polder, geschreven door popjournalist Peter Smit. In het boek wordt voor het eerst een beeld geschetst van de muzikale jaren zestig en zeventig in Alkmaar en de omliggende gemeenten.

Popmuziek op papier

Peter Smit geeft in zijn boek aan de hand van interviews, eigen en andermans herinneringen en kranten- en tijdschriftartikelen een uitgebreid beeld van de ontwikkelingen in de regionale popcultuur. Die cultuur komt niet alleen tot leven in tekst, maar wordt ook gepresenteerd in honderden foto’s van optredens, dancings, jeugdclubs en natuurlijk de artiesten zelf. Drie uitgebreide portretten van pioniers uit de regionale muziekscene worden gevolgd door de beschrijvingen van vele bands en muzikanten.

Bent of was u fan van bands als The Vips, The Peps, Cardinal Point, Shoreline, The Rousers of een andere lokale groep uit die periode? Of bracht u wel eens een bezoekje aan de Canadaclub, Extase, de Beatbunker, BukBuk of een van die andere muzikale centra uit de regio? Dan is het boek een feest der herkenning. Voor anderen is het boek een mooie introductie op twee decennia regionale popcultuur. Het wordt vlak voor het concert in Victorie gepresenteerd en gedurende de avond aangeboden voor een gereduceerd tarief.

NH-Beat Live

Een boek over popmuziek kan vanzelfsprekend niet gevierd worden zonder muziek. Daarom laten we 30 juni het Alkmaarse muzieklandschap van de jaren '60 en '70 herleven, met The Vips, de immens populaire (kermis)band Shoreline in originele bezetting (!) en Memphis, de van origine Rolling Stones coverband die jaren '60 en '70 muziek afwisselt met bijpassende hedendaagse muziek. Daarnaast treedt de speciaal in het leven geroepen Rob Hoeke Tribute Band op. Daarin spelen Robs zoons Erik en Ruben Hoeke en muzikanten uit de periode van hun vader, John Schuursma, Willem Schoone en Jan Vennik, met pianist Henk Pepping.

De deuren van Victorie openen om half acht, het concert ter ere van het boek vangt half negen aan. Losse kaarten voor het concert in Victorie kosten €7,50. Overigens is het nog tot en met 2 juli mogelijk een bezoek te brengen aan de NH-Beat tentoonstelling in het Stedelijk Museum Alkmaar.

NH-Beat is een samenwerking van Regionaal Archief Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Podium Victorie en Stichting Alkmaarse Historische Publicaties en wordt mogelijk gemaakt door het Victoriefonds (hoofdsponsor), de gemeente Alkmaar, Rabobank Alkmaar (Fonds Coöperatief Dividend), de Pius-stichting en natuurlijk de muzikanten met hun onmisbare persoonlijke herinneringen en archieven. Kijk voor meer informatie op podiumvictorie.nl, archiefalkmaar.nl en stedelijkmuseumalkmaar.nl