The Jayhawks

The Jayhawks

Een van de meest succesvolle en bekendste Amerikaanse bands binnen het genre is headliner van Blue Heart Festival. Midden jaren 80 wisten The Jayhawks een compleet nieuw elan te geven aan de destijds ingeslapen countrymuziek. Daarmee vormde de band een drijvende kracht achter de populaire Americana beweging die zich ontvouwde begin jaren 90.
Inmiddels zijn ze 4 decennia en 11 albums verder, waarvan ‘Hollywood Town Hall’ (1992) en ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) de bekendste zijn. De single 'Waiting for the Sun' bereikte de top 10 in Amerika en ‘Take Me With You When You Go’ haalde zelfs de hitlijsten in Nederland.

Met succes is het genre voortgezet in de 20e eeuw, ondanks het vertrek van mede founding father Mark Olson. Met oprichter Gary Louris aan het roer worden er tot op vandaag de dag geen concessies gedaan aan het authentieke karakter van de band. Dat maakt dat de The Jayhawks nog altijd enorm geliefd en gewaardeerd worden door zowel de fans als de critici. ‘A true American treasure!’

Band line-up:
Gary Louris: guitar, lead vocals
Tim O'Reagan: drums, backing vocals
Karen Grotberg: keyboards, backing vocals
Marc Perlman: bass
John Jackson: acoustic guitar

TERUG NAAR FESTIVAL PAGINA Binnenkort te zien