Nieuws

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van de allerlaatste ontwikkelingen rond de nieuwbouw, onze nieuwe locatie en de programmering? Laat je e-mailadres dan achter.


e-mail   

FACEBOOK

Victorie op Twitter

KATZENJAMMER (NO) + RINA MUSHONGA

«terug naar overzichtzondag 27 mei 2012
Info:
zondag 27 mei
20:00 uur
20:30 uur
€ 18.50
€ 15.00 (excl service kosten)
Grote zaal
Balkan, Pop, SkaKATZENJAMMER (NO) + RINA  MUSHONGA

Na een zeer succesvolle clubtour eind 2011, met uitverkochte shows in Paradiso en Tivoli, komt Katzenjammer terug naar Nederland.
Katzenjammer is de band van vier dames uit Noorwegen die er een sport van hebben gemaakt zo veel mogelijk instrumenten te bespelen. De muziek van Katzenjammer is een onweerstaanbare huppelpotpourri van folk, punk, rock en balkan. Wie dacht dat Noren allemaal koudbloedig zijn, komt bedrogen uit: Katzenjammer is partyfolk van het hoogste niveau! Naast typische folkinstrumenten als de Harpeleik (een soort citer) en een mellotron (een zeldzaam instrument uit de orgelfamilie) gebruikt Katzenjammer ook een arsenaal aan huis- tuin en keukeninstrumenten. Zo heeft Solveig, de percussioniste, een stellage met kookgerei en koektrommels. En dat heeft twee redenenen: ''Het ziet er erg cool uit op het podium en die instrumenten maken onze eigen typische katzenjammergeluid.'' 

Zo vertelt Marianne: ''Wij veranderen continue van instrumenten, dat houdt ons helder en vernieuwend. Het is niks voor ons om dezelfde nummers te blijven herhalen en avond op avond dezelfde instrumenten te gebruiken. We blijven geintereseerd in nieuwe dingen en emoties! We houden van zoet en hard. Als je iets in het midden van deze twee uitersten kan waarderen, dan zal je je goed vermaken bij een optreden van Katzenjammer!'' 

Begin 2009 vlogen de meiden richting Texas, jawel met precies nul optredens in het verschiet en besloten om midden op straat shows weg te geven. Gewoon omdat het kan!

Bekijk hier een van hun geweldige optredens terug!

Photobucket
De in India geboren, Nederlands-Zimbabwaanse Rina Mushonga, betrad de levendige podia van Harare (Zimbabwe) slechts gewapend met haar gitaar en een handjevol liedjes. Nu, 13 jaar later, heeft ze haar onbevangen, intense stem en muziek naar alle windstreken gebracht; optredend van straathoeken tot clubs en festivals, van Australië tot Eritrea, om uiteindelijk in Nederland neer te strijken.
“Godsamme zeg. Dat is wel ff een tijd geleden dat ik zo BAM geraakt werd door een vrouw met een gitaar. Zij flikt het: Rina Mushonga, onthoud die naam!” (Giel Beelen)


LINKS:

Website Katzenjammer 
MySpace Katzenjammer
Twitter Katzenjammer

Website Rina Mushonga
Myspace Rina Mushonga
Facebook Rina Mushonga
FPK_LOGO_ZWART_M.jpg

Share and bookmark

Gerelateerde evenementen

Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.reageer »
VICTORIE Breedstraat 33 - 1811 HE Alkmaar - 072-5115076 - info@podiumvictorie.nl - design/cms: RUIG